Traktatie ideeën

Tips en ideeën zijn er in overvloed te vinden, zoals op:

 

  • http://www.gezondtrakteren.nl
  • http://www.kindertraktatiesgezond.nl
  • https://nl.pinterest.com                         (zoeken op 'gezonde traktatie kinderdagverblijf')

 

Om toch wat ideeën te geven voor een gezonde traktatie staan hiernaast enkele suggesties.

 

 

 

Traktatiesuggesties voor ouders

 

 

Fruitspiesjes

Satéprikkers met verschillende soorten fruit. Door bovenop de prikker een papieren ster, bloem of dier te maken ziet het er extra feestelijk uit.

Als je de prikkers in een halve meloen of (ingepakte) kool prikt staan ze mooi overeind.

 

 

Auto

Zet doosjes rozijnen op hun zijkant. Door hier vier wielen aan te plakken is het ineens een auto geworden! Natuurlijk kun je er

nog veel meer van maken; treintjes, bootjes, bloemen, dieren.

 

 

Zelfgemaakte ijsjes

Dit kan gemaakt worden van alle soorten geperst of gepureerd fruit. Door een laagje in een ijsvorm te schenken, deze te laten bevriezen en er een tweede laag in te schenken, bereik je een verrassend effect.

 

 

 

Bekertje fruit

Doe gedroogd of vers fruit van het seizoen in een bekertje. Met een versiering hier en daar is het al snel een mooie traktatie.

 

 

Puntzakje popcorn

Bak popcorn en druppel er wat honing (niet bij kinderen onder de 1 jaar) of boter overheen. Serveer het in een puntzak.

 

 

 

Krokodil van komkommer

Snijd een kant van de komkommer in zodat het een bek lijkt. Met satéprikkers kun je tanden maken en van papier ogen. Prik er dan met kleine satéprikkers spiesjes op met fruit en/of kaas.

 

 

Vruchtenshake

Maak van verse of diepvriesvruchten en eventueel yoghurt of melk een lekkere shake. Vul vrolijke bekertjes met het drankje, doe er een gekleurd rietje in, en klaar is de traktatie.

 

 

Schatkist

Van een mooie houten kist maak je een heuse schatkist! Je kunt hem goud verven of blank laten en vullen met schatten. Pak daarvoor doosjes rozijnen in in aluminiumfolie of goud cadeaupapier.

 

 

Treintje van ontbijtkoek

Ontbijtkoek kan je gemakkelijk op allerlei leuke manieren snijden. Je kunt er bijvoorbeeld een trein van maken, waar alle kinderen een wagonnetje van krijgen. Ook kun je de ontbijtkoek versieren of inpakken

 

 

Gezonde koekjes

Bak koekjes. Maak ze in een leuke vorm of doe er met een lint een gelukspoppetje aan vast. En uiteraard is het niet alleen voor de kleintjes!

 

 

Eierkoekfiguurtjes

Snijd uit een eierkoek een figuurtje. Bijvoorbeeld een zon, een dier of een getal (een drie als het kind drie is geworden). Je kunt eierkoeken ook inpakken in plasticfolie en met een zwarte stift op dit plastic tekenen: Een streep in het midden -bijna tot het einde-, stippen op beide zijden, aan het einde een hoofd tekenen en kijk, een lieveheersbeestje!

 

 

Piraten

teken op een banaan een gezicht, met ooglap en een flinke stoppelbaard. Knoop een servet om de nek voor een extra stoere piraat.

 

 

 

 

 

Contact

Child Care Almere
Cyclopenstraat 14
1363 TD Almere
Tel: 036 - 521 3555
E-mail: info@childcare-almere.nl

Openingstijden

Naast de ruime openingstijden van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 (ook in de schoolvakanties) is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze mogelijkheid tot verlengde opvang van 06.00 tot 20.00

Powered by: WebBuro WebBuro