Pedagogische visie

Onze visie is gebaseerd op het gedachtegoed van Maria Montessori.
De kernboodschap waarmee we werken in het kinderdagverblijf is 'leer mij het zelf te doen'. Dus veel aandacht voor de zelfstandigheid van het kind, keuzevrijheid en een opendeuren beleid. 
In de speelhal kunnen de kinderen ongestoord rennen, fietsen, spelen in de zandbak enz., activiteiten voor de grove motoriek. Alles natuurlijk onder begeleiding van voldoende pedagogisch medewerkers, zij hebben door de vele doorkijkjes en glas goed overzicht, wat de veiligheid ten goede komt. Op de groepen heerst meer rust en is het knus, hier zullen dan ook rustigere activiteiten plaatsvinden. Peuters kunnen veelal zelf beslissen wat ze willen doen, individueel of in kleine groepjes. 

Werken naar Montessori-beleid betekent het aanbieden van verschillende prikkels voor de zintuigen (bv. tastzin, zien). Dus gebruik van verschillende materialen om mee te spelen, en verschillende materialen om te voelen en te zien in het gebouw, daarom zijn er o.a. veel doorkijkjes en een in de vloer geïntegreerde zandbak. 
Op de babygroepen liggen verschillende materialen op de vloer, zowel gladde marmoleum als warme knuffelzachte vloerbedekking, en op sommige plekken zijn doorkijkjes op kruip- en lighoogte naar de centrale speelhal. De groepen zijn licht, maar bieden toch voldoende geborgenheid.
Ook bevindt zich in de centrale hal een grote lichtkoker door het hele gebouw heen, de kinderen kunnen hier op een speciaal podium met zachte materialen liggen, om te lezen of gewoon te kijken naar de wolken en het weer.

Werken naar Montessori-beleid betekent ook véél sociaal bezig zijn, elkaar helpen en respecteren. Goede normen en waarden staan daarom bij het begeleidend personeel hoog in het vaandel. Kinderen krijgen hierdoor het goede voorbeeld en zullen zo door imitatie leren wat ‘normale’ omgangsvormen zijn. 
Zodra kinderen kunnen meehelpen met klusjes, om structuur aan te brengen in het dagritme, zal ze dit worden aangeboden. Bijvoorbeeld helpen tafel dekken, afruimen, een beetje afwassen in de ‘echte’ kinderkeuken, zelf zand met een kleine bezem in zandbak vegen enz. 

We vinden rust, ruimte en respect voor de natuur van groot belang. De kinderen kunnen veel buiten spelen, ook overdekt, waarbij ze spelenderwijs van alles over de natuur wordt bijgebracht.

 

 

 

 

Contact

Child Care Almere
Cyclopenstraat 14
1363 TD Almere
Tel: 036 - 521 3555
E-mail: info@childcare-almere.nl

Openingstijden

Naast de ruime openingstijden van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 (ook in de schoolvakanties) is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze mogelijkheid tot verlengde opvang van 06.00 tot 20.00

Powered by: WebBuro WebBuro