Kinderdagverblijf

Het moderne gebouw, met mooie lichtinval in de speelhallen en knusse warmte in de groepsruimtes, biedt in combinatie met het Montessori-beleid een heerlijke plek voor uw kind. Uw kind kan bij ons kdv Almere zichzelf zijn en kan zich – onder bekwame begeleiding – spelenderwijs ontwikkelen.

 

In ons doordachte beleid leggen we de nadruk op zelfstandigheid, samenwerking en de individuele ontwikkeling van elk kind. We zijn gestart met een team goed opgeleide, warme en vooral hele enthousiaste leidsters die veel affiniteit en ervaring hebben met kinderen.

 

De rustige ligging van ons kinderdagverblijf, aan de rand van het Pampushout-bos, in combinatie met een uitdagende – gedeeltelijk overdekte – buitenruimte, vraagt om veel buitenspeelplezier.

 

Het kinderdagverblijf is 5 dagen per week geopend van 07.00 tot 19.00 uur en goed bereikbaar via hoge ring en de A6.

 

U kunt uw kind nog inschrijven voor een plek op ons kdv in Almere. Er is nu nog plek!

 

Neem hiervoor contact met ons op! Wij sturen u een geheel vrijblijvend informatiepakket toe en maken vervolgens met u een afspraak voor een rondleiding door ons kdv in Almere.

Het 'Montessori-gebouw' van Child Care Kinderopvang (0 - 4 jaar)

De kernboodschap waarmee we werken in het kinderdagverblijf is 'leer mij het zelf te doen'. Dus veel aandacht voor de zelfstandigheid van het kind, keuzevrijheid en een opendeuren beleid.

Dit zg. opendeuren beleid brengen we tot uiting in ons gebouw waar alle groepen gesitueerd zijn rondom een centrale speelhal. Hier kunnen de kinderen ongestoord fietsen, glijden, spelen in de zandbak enz., activiteiten voor de grove motoriek. Alles natuurlijk onder begeleiding van voldoende pedagogisch medewerkers, zij hebben door de vele doorkijkjes en glas goed overzicht, wat de veiligheid ten goede komt. Op de groepen heerst meer rust en is het knus, hier zullen dan ook rustigere activiteiten plaatsvinden. Peuters kunnen veelal zelf beslissen wat ze willen doen, individueel of in kleine groepjes.

Werken naar Montessori-beleid betekent het aanbieden van verschillende prikkels voor de zintuigen (bv. tastzin, zien). Dus gebruik van verschillende materialen om mee te spelen, en verschillende materialen om te voelen en te zien in het gebouw, daarom zijn er o.a. veel doorkijkjes en een in de vloer geïntegreerde zandbak.

 

Op de babygroepen liggen verschillende materialen op de vloer, zowel gladde marmoleum als warme knuffelzachte vloerbedekking, en op sommige plekken zijn doorkijkjes op kruip- en lighoogte naar de centrale speelhal. De groepen zijn licht, maar bieden toch voldoende geborgenheid.

Ook bevindt zich in de centrale hal een grote lichtkoker door het hele gebouw heen, de kinderen kunnen hier op een speciaal podium met zachte materialen liggen, om te lezen of gewoon te kijken naar de wolken en het weer.

 

Werken naar Montessori-beleid betekent véél sociaal bezig zijn, elkaar helpen en respecteren. Goede normen en waarden staan daarom bij het begeleidend personeel hoog in het vaandel. Kinderen krijgen hierdoor het goede voorbeeld en zullen zo door imitatie leren wat ‘normale' omgangsvormen zijn.

Zodra kinderen kunnen meehelpen met klusjes, om structuur aan te brengen in het dagritme, zal ze dit worden aangeboden. Bijvoorbeeld helpen tafel dekken, afruimen, een beetje afwassen in de ‘echte' kinderkeuken, zelf zand met een kleine bezem in zandbak vegen enz.

We vinden rust, ruimte en respect voor de natuur van groot belang. De kinderen kunnen veel buiten spelen, ook overdekt, waarbij ze spelenderwijs van alles over de natuur wordt bijgebracht.

 

 

 

 

Buitenspelen
Er wordt zoveel mogelijk, dagelijks, buiten gespeeld. Doordat onze grote buitenruimte ook voor een gedeelte overdekt is, is buitenspelen ook mogelijk bij wat slechter weer. Bij aangenaam warm weer slapen baby's ook wel buiten.
 
Grootte buitenruimte
De buitenruimte is ongeveer 500 m2
 
Inrichting buitenruimte
De buitenruimte kan gebruikt worden als 1 grote ruimte, maar door (schuif-)hekken ook verdeeld worden in verschillende delen voor de verschillende leeftijdsgroepen. In elk deel staan speeltoestellen voor de specifieke leeftijdsgroep waarvoor het bedoeld is.
Op het buitenspeelterrein is een verkeersplein met een wegennet, tankstation, slagboom en stoplicht. Hier kunnen de kinderen zich met het aanwezige rijdende speelgoed vermaken. Er is een wat hogere glijbaan en een dubbele schommel voor de oudere kinderen. Gekleurde speelstenen, een grote zandbak en een doolhofje. Voor de kleinere kinderen is er een klein glijbaantje en een speelhuisje. De ondergrond is gedeeltelijk van gras, rubber, of bestraat.
 

 

Contact

Child Care Almere
Cyclopenstraat 14
1363 TD Almere
Tel: 036 - 521 3555
E-mail: info@childcare-almere.nl

Openingstijden

Naast de ruime openingstijden van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 (ook in de schoolvakanties) is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze mogelijkheid tot verlengde opvang van 06.00 tot 20.00

Powered by: WebBuro WebBuro