Buitenschoolse opvang

Het moderne gebouw met knusse speelhoeken en warmte in de 2 groepsruimtes, biedt in combinatie met het Montessori-beleid een heerlijke plek voor uw kind. Uw kind kan bij ons buitenschoolse opvang zichzelf zijn en kan zich – onder bekwame begeleiding – spelenderwijs ontwikkelen en na schooltijd tot rust komen.

 

In ons doordachte beleid leggen we de nadruk op zelfstandigheid, samenwerking en de individuele ontwikkeling van elk kind. We zijn gestart met een team goed opgeleide, warme en vooral hele enthousiaste leidsters die veel affiniteit en ervaring hebben met kinderen.

 

De buitenschoolse opvang is 5 dagen per week geopend en goed bereikbaar via hoge ring en de A6.

 

U kunt uw kind nog inschrijven voor een plek op onze BSO. Er is nu nog plek! Let wel: Wij nemen alleen kinderen binnen Almere-Poort aan.

 

Neem hiervoor contact met ons op! Wij sturen u een geheel vrijblijvend informatiepakket toe en maken vervolgens met u een afspraak voor een rondleiding door ons kdv in Almere.

Vestiging BSO van Child Care Kinderopvang (4 - 12 jaar)

De buitenschoolse opvang is gevestigd op de Abel Tasmanstraat 97 in het Columbuskwartier, met de auto zo'n  5 minuten rijden van het kinderdagverblijf af.

 

Op deze locatie is er genoeg opvangmogelijkheid en veel ruimte voor de kinderen om zich verder te ontplooien, rust te vinden en uiteraard te kunnen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Deze vestiging heeft meerdere ruimtes, zo is er een 'woonkamer' en een 'eetkamer'. In beide ruimtes worden verschillende activiteiten aangeboden middels een activiteitenbord waarop de te kiezen activiteiten op te vinden zijn. Ook is er een eigen tuintje, die met de buren gedeeld wordt, waar de kinderen even zelf naar buiten kunnen stappen om leuke spelletjes te spelen. Daarnaast zal de BSO de buitenomgeving dagelijks verkennen en op zoek gaan naar leuke speeltuinen, hofjes etc.

 

Werken volgens het Montessori beleid is hier ook nog steeds van toepassing en gaat zelfs nog een stukje verder wat betreft zelfstandigheid en behulpzaamheid. De kinderen hebben een leeftijd bereikt dat zij de begeleidster kunnen helpen met taken, maar ook elkaar onderling kunnen helpen.

 

 

 

 

Buitenruimte

De buitenschoolse opvang beschikt over een tuin, die gedeeld wordt met de aangrenzende buren/bedrijfjes. Deze tuin is volledig omheind waardoor de kinderen zelf buiten mogen spelen na toezeggenschap en met regelmatig toeziend oog van de begeleidster. Hier kan gespeeld worden met leuke spelletjes, balspellen, krijten, springtouwen etc.

 

Buitenomgeving 

Gezien de tuin niet heel groot is en er wel heel veel speelmogelijkheden in de buurt zijn proberen wij dagelijks erop uit te trekken met de stint of te voet. Er bevinden zich in Almere-Poort nam

 

elijk heel veel speelpleintjes, is het Klokhuis en het strand heel dichtbij en is er een heus avonturenpad, waar de kinderen zich prima kunnen vermaken. Schuin voor het pand is er ook een prieeltje, die zich ook prima uitleend om gezellig te picknicken en leuke bordspelletjes of kaartspelletjes te spelen. Hartstikke leuk!

 

Tijdens vakantie- en studiedagen zijn er meer mogelijkheden en meer tijd om uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld Stichting Aap, de Kemphaan, PIT!, Kinepolis, Kinderboerderij, Speelhaven etc. Op zoek naar leuke plekken en activiteiten samen met de kinderen.

 

Contact

Child Care Almere
Cyclopenstraat 14
1363 TD Almere
Tel: 036 - 521 3555
E-mail: info@childcare-almere.nl

Openingstijden

Naast de ruime openingstijden van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 (ook in de schoolvakanties) is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze mogelijkheid tot verlengde opvang van 06.00 tot 20.00

Powered by: WebBuro WebBuro