VVE Uk & Puk

Uk & Puk is een uniek, vroeg- en voorschoolse totaalprogramma voor kinderen van 0 tot 4 jaar waar wij bij Child Care kinderopvang intensief mee werken met alle leeftijdsgroepen. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen baby's, dreumesen en peuters zich breder en sneller. Er wordt vooral bij dit programma stilgestaan bij de ontwikkelingsgebieden voor spraak en taal, omgaan met gevoelens, omgaan met elkaar, bewegen en ervaren en ruimtelijk begrip.

 

In alle groepen van Child Care kinderopvang kunt u, behalve de kinderen en de pedagogisch medewerkers (begeleidsters), ook Puk tegen komen. Wie is Puk? En wat doet hij in de groep ? Puk is een pop en een speelkameraadje van de kinderen. Maar Puk is nog zo veel meer dan dat. Puk is een vriendje, ons vriendje, bij wie kinderen zich veilig voelen.

 

Uk & Puk bestaat uit verschillende speelse activiteiten rondom verschillende thema's. De thema's zijn zo gekozen dat ze dicht bij de belevingswereld van het kind staan. Puk speelt vaak een belangrijke rol in de activiteiten. Hij maakt iets mee dat de kinderen herkennen. Hij heeft bijvoorbeeld nieuwe schoenen of hij is verkouden. Hij laat de kinderen iets zien, maakt een grapje en stelt vragen. Via Puk worden kinderen betrokken bij een activiteit en uitgedaagd om mee te doen. Naast Puk staat dus vooral 'Uk', het kind, centraal in elke activiteit.

 

Uk & Puk bestaat uit tien thema's met twaalf activiteiten:

Welkom, Puk!

Wat heb jij aan vandaag?

Eet smakelijk!

Dit ben ik!

Reuzen en kabouters

Regen

Hatsjoe!

Knuffels

Oef, wat warm!

Ik en mijn familie

 

Elke activiteit wordt beschreven voor de drie leeftijdscategorieën:

Baby's 0 - 1,5 jaar

Dreumesen 1,5 - 2,5 jaar

Peuters 2,5 - 4 jaar

 

 

Contact

Child Care Almere
Cyclopenstraat 14
1363 TD Almere
Tel: 036 - 521 3555
E-mail: info@childcare-almere.nl

Openingstijden

Naast de ruime openingstijden van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 (ook in de schoolvakanties) is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze mogelijkheid tot verlengde opvang van 06.00 tot 20.00

Powered by: WebBuro WebBuro